ADEMCIRKEL

Ademcirkel Den Haag

Ademcirkel met Joyce
‘Geef jezelf ruimte en voel je vrijer in lichaam en geest’


Je hebt vast al eerder van ademcirkels gehoord of er zelfs al een bezocht. De ademcirkel van Joyce is iets anders en vooral uitgebreider.

Joyce zal je deze avond op zachte wijze begeleiden in een combinatie van lichaams- en ademwerk gericht op Trauma Release.

De verschillende ademtechnieken gecombineerd met lichaamswerk zullen je helpen om even helemaal los te komen van je gedachten, jezelf de ruimte te geven en spanning los te laten.


Je zal je vrijer voelen en met lichter gevoel naar huis gaan.

‘Hoe voller je ademt, hoe voller je leeft’

Gemiddeld kan je :
– 40 dagen zonder voedsel
– 100 uur zonder water
– slechts 3 minuten zonder zuurstof

Zuurstof geeft ons letterlijk levensenergie en tóch ademt 80% van de Nederlandse bevolking verkeerd. Oftewel; een tekort aan zuurstof inname.
Dat dit een groot effect heeft op hoe we ons voelen is een logisch gevolg.

Wij ademen gemiddeld 15.840 keer per dag. 70 % van de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam gebeurt via de adem. Wanneer je niet goed ademt, betekent dit dat je lichaam afvalstoffen niet goed kan opruimen. Hierdoor kunnen er fysieke blokkades ontstaan in je energiestroom die o.a hoofdpijn, gespannen spieren, depressie en verminderde energie tot gevolg kunnen hebben.


De adem als poort naar je innerlijke wereld’


Onze oerdelen zorgen ervoor dat we automatisch de hele dag ademen.
Maar we hebben ook een rationeel deel in ons brein, dit deel geeft ons de functie om bewust te ademen.
Dit is waarom veel meditaties gefocused zijn op de ademhaling.
Bewust Ademen maakt de wereld tussen automatische en autonome gedachten zichtbaar. Hierdoor kom je even helemaal los uit patronen en ervaar je vaak een heerlijk ‘bliss gevoel’ dat kan leiden tot waardevolle inzichten.

Voor iedereen die zich vrijer wil voelen in lichaam en geest.

Het adem- en lichaamswerk helpt je om afvalstoffen en spanning los te laten.  
Ons lichaam is zeer intelligent en weet precies wat er opgeruimd dient te worden zodra we onszelf hier de ruimte voor geven. Zo kan het zijn dat je deze avond letterlijk een trauma van je afschudt. En zul je met een veel lichter gevoel naar huis gaan.

*niet geschikt voor mensen met hartklachten, epilepsie of die zwanger zijn.
Twijfel je of je mee kan doen, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe ziet deze avond eruit?

Samenkomst en uitleg

Deelronde

Spanning loslaten dmv lichaamswerk;
we gaan op natuurlijke wijze de psoasspier uit laten trillen (Body Remember Trauma Therapie)

Ademcirkel;
we passen 6 ademtechnieken toe waarbij we eindigen met de verbonden ademhaling techniek


INFORMATIE

Datum : vrijdag 29-09 / vrijdag 27-10
Tijd : 19.00 – 22.30 uur
Kosten : €59,- / €53,10*
Docent : Joyce & Kinga

Inclusief :
gebruik materialen
onbeperkt thee & water

De ademcirkel gaat door bij min 4 aanmeldingen
*leden van M.Y.journey met een maandelijks abonnement


Verbonden Ademhaling, ook wel sjamanistische ademhaling, breathwork of transformational breathing genoemd. De namen zeggen het al, deze ademhaling heeft een groot effect op lichaam en geest. Bij de verbonden ademhaling laten we de pauze tussen de in- en de uit ademhaling achterwege. We verbinden de ademhaling aan elkaar. Dit geeft een fantastische energie boost door de extra hoeveelheid zuurstof die door het lichaam heen wordt gepompt. Hierdoor kom je even helemaal los van je gedachten en is je lichaam en geest in staat spanning en trauma’s op te ruimen. Je zult ervaren hoe het is om contact te maken met je onderbewuste en om echt jouw levensenergie, jouw natuurlijke levenskracht te voelen.

Lichaamswerk door Trauma Release, wat betekent dat nu eigenlijk?
Trauma klinkt heel groot en heftig, maar eigenlijk maken we gedurende ons leven allemaal trauma mee. Trauma kan worden gedefinieerd wanneer we 1 of meerdere schokkende gebeurtenissen mee maken. Met vaak als gevolg een heftige lichamelijke, emotionele en psychische reactie.

Onze Psoas spier ook wel de spier van de ziel genoemd is erg gevoelig voor stress en trauma. Eigenlijk is het deze spier die ook de lichamelijke en emotionele reactie van ons lichaam in werking zet. Tijdens een heftige gebeurtenis zal deze spier zich gaan oprollen, de ‘fight, flight of freeze‘ reactie
Dit is de reden dat onverwerkte stress en trauma blijft opgeslagen in deze spier. Tijdens de sessie zullen we deze spier gaan activeren en zal de spier als geheel natuurlijk de spanning weer los trillen. Het kan zijn dat er dus hele grote trauma’s worden losgelaten. We hebben ook allemaal te maken met kleinere stressmomenten zoals hieronder beschreven.

Je hebt op je werk een moment waarin een collega/klant ontzettend boos tegen je doet. Op dat moment zou je misschien wel willen:

Vechten – Fight
Weg willen rennen – Flight
Jezelf heel klein willen maken/verstoppen – Freeze

Alleen is het ons afgeleerd om dergelijke reacties te hebben. Je kan nu eenmaal ook niet midden in een winkel een onwijze vechtpartij gaan houden. Dus onderdrukken we de lichamelijk en emotionele impulsen. Die reactie blijft alleen wel opgeslagen in het lichaam!
Wanneer je hier nooit ruimte aangeeft kan dit later problemen geven zoals o.a stressklachten en depressie.

Tijdens een sessie laten we het lichaam op natuurlijk wijze trauma’s verwerken. Het lichaam is onwijs intelligent en weet precies wat er nodig is om onafgemaakte reacties op trauma’s wél af te maken.
Een sessie werkt daarom heel bevrijdend. Of je nu komt voor spanningsklachten of een grote trauma
te verwerken hebt. Je zult je na een sessie vele malen lichter en opgeruimd voelen.
Elke sessie is dan ook altijd anders. We weten van te voren nooit welk trauma (‘s) jouw lichaam gaat loslaten. Dit is dan ook precies wat ik zelf het magische vind aan dit werk. Je voelt echt dat je onderbewuste en je lichaam het tijdens de sessie gaan overnemen.

Elke sessie zal precies dat geven wat jij nodig hebt.