MYO YIN MASTERCLASS

“DE KRACHT VAN ZACHT”

myo yin den haag

MYO YIN MASTERCLASS;
“ontdek de kracht van zacht “

Een heerlijke combinatie van Yin Yoga en Self Myofascial Release met de foam bal, die zorgt voor diepe ontspanning en ruimte in zowel je lichaam als je mind.

MYO YIN

Myo Yin is een combinatie van Yin Yoga en Self Myofascial Release (SMFR) waarbij we massage ballen gebruiken om het aandachtsgebied te masseren en voor te bereiden op de yin yoga houding(en).

In deze masterclass maken we hiervoor gebruik van de foam bal. Deze zachte, opblaasbare bal stimuleert de circulatie, doorbloeding én het parasympathisch zenuwstelsel (verantwoordelijk voor rust, ontspanning en herstel) is ideaal om op een hele zachte manier spanning te verzachten.


De combinatie van Yin Yoga en SMFR met de foam bal maakt de houdingen restorative, zorgt voor diepe ontspanning en creëert ruimte in zowel je lichaam als je mind

VOORDELEN


SMFR is een hele effectieve manier om vastgezette spanning in het lichaam te verzachten en helpt daarnaast ook bij oa :

  • Verminderen van spierknopen (triggerpoints)
  • Kalmeren van zenuwstelsel
  • Verbeteren van R.O.M (range of motion-bewegingsvrijheid)
  • Verbetering in circulatie
  • Verbeterde stabiliteit
  • Vergroten van flexibiliteit
  • Beter herstel en hydratatie van weefsels
  • Meer mentale en lichamelijke ontspanning

Myofascial Release invloed heeft op je zenuwstelsel dat grotendeels bepalend is voor de baseline tone (strakheid) van de spieren. Het fasciale netwerk is rijk aan zenuwuiteinden en zachte druk op de fascia kan helpen om te communiceren met het zenuwstelsel dat er geen behoefte meer is aan verhoogde spanning in dat gebied.


myofasciale release den haag

INFO & AANMELDEN

Tijdens deze masterclass ervaar en leer je hoe je met de foam bal je hele lichaam kan masseren. Na afloop krijg je de bal én een hand-out mee zodat je er thuis ook zelf mee aan de slag kan.

Masterclass is inclusief :
– gebruik materiaal
– onbeperkt water & thee
– foam bal
– hand-out met alle oefeningen


LOCATIE :
M.Y.journey
Pomonaplein 49 A
2564 XS, Den Haag

DATUM : zaterdag 25 november
TIJD : 15.00 – 17.00 uur
KOSTEN : €30,- (€27,- leden*)

*Leden van M.Y.journey met een maandelijks abonnement/jaarkaart


SELF MYOFASCIAL RELEASE

Self Myofascial Release (SMFR) is een vorm van zelfmassage die spanning in de myofasciale weefsels (bindweefsel in de spieren) van het lichaam vermindert.
Met behulp van verschillende technieken en materialen wordt er zachte druk of wrijving uitgeoefend op het bindweefsel (fascia) om spierknopen te verzachten, meer bewegingsvrijheid te kunnen ervaren, de bloed-, lymfe- en energiestroming te verhogen, de weefsel te hydrateren en het zenuwstelsel tot rust te brengen.

YIN YOGA

Yin yoga is een zachte, meditatieve yogavorm die zich richt op het ontspannen van je spieren.
De kracht van yin yoga zit in het ‘niets doen’, juist dan gebeurd er wat. Daarom worden de houdingen voor langere tijd (2-5 min) vastgehouden. Terwijl de spieren ontspannen wordt het bindweefsel en de meridianen (energiebanen) gestimuleerd waardoor de energie weer vrij kan gaan stromen.

Bij Yin Yoga hoef je even niet je best te doen, je mag je laten dragen door de houding, ontspannen en alles laten zijn zoals het is

Yin Yoga den haag