CACAO CEREMONIE,

YIN YOGA,

JOURNALING

&

YOGA NIDRA

KOM (WEER) IN CONTACT MET JE HART

BEN JIJ TOE AAN WAT TIJD VOOR JEZELF?

Wij nemen je graag mee op een liefdevolle reis van je hoofd naar lijf en hart tijdens een ontspannen avond die volledig in het teken staat van liefde voor jezelf en (weer) in contact komen met je hart.

Wat kun je verwachten? Een ontspannen avond helemaal voor jezelf, met de volgende cadeautjes :

– cacao ceremonie
– yin yoga
– journaling
– yoga nidra

Na afloop ga je met hernieuwde energie, meer helderheid en een open hart weer naar huis.

cacao ceromonie vruchtenbuurt

We starten de avond met het delen van onze intentie en drinken samen ceremoniële cacao. Om ons hart(gebied) verder te openen doen we een dankbaarheidsoefening gevolgd door Yin Yoga en affirmaties (positieve versterkende zinnen/gedachten).
Door de zachte yin houdingen gaan we van moeten naar zijn en van hoofd naar hart. Hierdoor kunnen we dieper in onszelf zakken en contact maken met ons hart; een liefdevolle en veilige plek van waaruit we door middel van journaling aan de slag gaan met affirmaties die helpen jouw zelfliefde verder ontwikkelen en versterken.
Aansluitend zakken we met Yoga Nidra in diepe ontspanning waar alles kan landen en jouw inzichten volledig de ruimte krijgen.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer?
Vrijdag 1-9-’23

Hoe laat?
19.00 – 21.30 uur

Kosten? €55,-


Workshop gaat door bij min 4 aanmeldingen

Waar?
M.Y.journey
Pomonaplein 49 A
2564 XS, Den Haag

Door wie?
Yasmin Lindenburg; de Liefdesbrigade
Reiki trainer en Holistisch Psycholoog

Marijke de Vries; M.Y.journey
Yogadocent en Personal Trainer


Workshop is inclusief : onbeperkt water & thee en gebruik van materialen.
Wij hebben een mat, deken en bolster voor je klaar liggen. Als je liever je eigen mat gebruikt mag je die natuurlijk ook mee nemen.
Tijdens de Yoga Nidra kan je lichaam sneller afkoelen dan je normaal gesproken gewend bent. Om er zeker van te zijn dat je het niet koud krijgt raden wij je aan om een extra verst/trui en dikke sokken mee te nemen.


Journaling

Journaling is het opschrijven van je ervaringen, gedachten en gevoelens.
Door te schrijven krijgt het ego geen kans om in te breken en kom je tot diepere lagen van jezelf.
Journaling geeft ruimte en inzicht in wat er goed er gaat of beter kan, waar je staat in je leven en wat je nodig hebt.

journaling
cacao ceremonie

Ceremoniële Cacao

Ceremoniële cacao is een zacht plantmedicijn dat wordt gedronken om o.a. zelfliefde te ontwikkelen, je bewustzijn te verruimen, contact te maken met je intuïtie en je innerlijke wijsheid. Het is een ultieme hartopener, omdat het je op liefdevolle wijze in verbinding brengt met jezelf en de mensen om je heen. 

Cacao is rijk aan mineralen als zink, ijzer, chroom en magnesium, waardoor je spieren ontspannen. Door de antioxidanten openen de bloedvaten zich en kan zuurstof makkelijker door het lichaam verspreiden. Daarnaast zorgt cacao ervoor dat happy ‘hormonen’ worden vrijgegeven, wat gevoelens van vreugde en dankbaarheid versterkt. 

Let op: Bij gebruik van antidepressiva wordt geadviseerd om eerst even te overleggen met de behandelend arts. 

Yin Yoga

Yin yoga is een zachte, meditatieve yogavorm die zich richt op het ontspannen van je spieren.
De kracht van yin yoga zit in het ‘niets doen’, juist dan gebeurd er wat. Daarom worden de houdingen voor langere tijd (2-5 min) vastgehouden. Terwijl de spieren ontspannen worden de meridianen (energiebanen) gestimuleerd waardoor de energie weer vrij kan gaan stromen.
Bij Yin Yoga hoef je even niet je best te doen, je mag je laten dragen door de houding, ontspannen en alles laten zijn zoals het is.

geeft ontspanning, stimuleert je meridianen (energiebanen) en geeft je fysiek én mentaal ruimte.

Yin Yoga

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een techniek voor diepe ontspanning. Tijdens de sessie hoef je alleen maar te liggen en te luisteren naar de stem die je begeleid.

Door middel van systematische oefeningen werk je naar complete ontspanning op fysiek, mentaal en emotioneel gebied.
Het lijkt alsof je slaapt, maar je bewustzijn is op een dieper niveau actief.

Wanneer je in een staat van complete ontspanning terecht komt ontstaat er ruimte voor inzichten en raak je in een ontvankelijke staat.
Spanningen en/of emoties die je onbewust vasthoud, maar ook trauma’s uit het verleden (samskara’s) kunnen zo verwerkt worden.

Yoga Nidra versterkt je immuunsysteem en verbeterd je concentratie en slaapkwaliteit. Daarnaast helpt Yoga Nidra tegen klachten door burn-out en depressie, een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.