WORKSHOP GRENZEN VOELEN

workshop grenzen

Ontdek wat grenzen zijn, waar ze liggen en hoe je ermee om kan gaan.

Vind jij het moeilijk om nee te zeggen? Heb je moeite met conflicten? Voel je vaak pas achteraf dat iemand over je grens heen is gegaan? Weet je wel dat je je grenzen beter zou moeten aangeven maar vind je dit moeilijk?


Grenzen leren voelen, hoe doe je dat? Hoe merk je dat je moeite hebt met grenzen?
Als je het moeilijk vind om nee te zeggen, of als je achteraf pas merkt dat iemand over je grenzen heen is gegaan, dan heb je waarschijnlijk nooit geleerd om gezond je grenzen aan te geven. Ook kan het zijn dat je moeite hebt met jezelf begrenzen: je blijft dan doorgaan en hebt niet eens door dat het eigenlijk teveel voor je is.
Grenzen aangeven is belangrijk, maar voor je dit kunt, moet je ze eerst leren voelen. 

In deze workshop gaan we ontdekken wat grenzen zijn, waar ze liggen en hoe je ze kunt herkennen. Door je bewust te worden van waar je grenzen liggen en deze duidelijk te communiceren kom je in je kracht te staan en kun je zelfvertrouwen opbouwen.
Samen kijken we naar wat er gebeurt als er over je grenzen heen wordt gegaan en hoe je dit kunt voorkomen. Hierbij gebruiken we het lijf. Door goed te voelen in je lijf ga je ervaren waar je grens ligt en leer je jezelf op een gezonde manier te begrenzen.

We werken met bewustwording op je eigen grenzen en met grenzen aangeven in relatie tot de ander. Ook gaan we in op hoe je grenzen kunt communiceren op een manier waarbij je in verbinding kunt blijven staan met de jezelf en de ander. Aan het einde krijg je praktische handvatten mee om mee aan de slag te gaan.


WAAR?WANNEER?HOE LAAT?DOCENTKOSTEN?
Pomonaplein 49 A23-04-202214.30-17.00Samantha€35,-

Samantha Hosea
“Ik ben Samantha Hosea en ik combineer in mijn praktijk life coaching met massage. Door middel van aanraking en contact begeleid ik mensen op hun persoonlijke pad. Ik geloof dat in elk mens een innerlijk kompas aanwezig is. Als je hiernaar leert en durft luisteren kun je steeds vollediger ervaren wie je daadwerkelijk bent. Het lichaam is hier een uitermate goede ingang voor. Door hiermee contact te maken kun je vanuit je eigen kracht – in verbinding met de ander – jouw plek in de wereld innemen en wordt deze als vanzelf een stukje mooier. Ik begeleid anderen hier graag bij.”