CACAO CEREMONIE

&

YOGA NIDRA

KOM (WEER) IN CONTACT MET JE HART

Deze middag staat in het teken van (weer) in contact komen met je hart, dit gaan we doen door middel van de volgende onderdelen

– Landingsmeditatie om in de juiste head- en heartspace te komen.
– Intuïtie kaart trekken en het delen van je intentie. 
– Ceremoniële cacao.
– Dankbaarheidsoefening om je hart nog verder te openen.
– Dieper in je lijf zakken; bewegen op muziek.
– Yoga Nidra.


cacao ceremonie

Ceremoniële Cacao

Ceremoniële cacao is een zacht plantmedicijn dat wordt gedronken om o.a. zelfliefde te ontwikkelen, je bewustzijn te verruimen, contact te maken met je intuïtie en je innerlijke wijsheid. Het is een ultieme hartopener, omdat het je op liefdevolle wijze in verbinding brengt met jezelf en de mensen om je heen. 

Cacao is rijk aan mineralen als zink, ijzer, chroom en magnesium, waardoor je spieren ontspannen. Door de antioxidanten openen de bloedvaten zich en kan zuurstof makkelijker door het lichaam verspreiden. Daarnaast zorgt cacao ervoor dat happy ‘hormonen’ worden vrijgegeven, wat gevoelens van vreugde en dankbaarheid versterkt. 

Let op: Bij gebruik van antidepressiva wordt geadviseerd om eerst even te overleggen met de behandelend arts. 

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een techniek voor diepe ontspanning. Tijdens de sessie hoef je alleen maar te liggen en te luisteren naar de stem die je begeleid.

Door middel van systematische oefeningen werk je naar complete ontspanning op fysiek, mentaal en emotioneel gebied.
Het lijkt alsof je slaapt, maar je bewustzijn is op een dieper niveau actief.

Wanneer je in een staat van complete ontspanning terecht komt ontstaat er ruimte voor inzichten en raak je in een ontvankelijke staat.
Spanningen en/of emoties die je onbewust vasthoud, maar ook trauma’s uit het verleden (samskara’s) kunnen zo verwerkt worden.

Yoga Nidra versterkt je immuunsysteem en verbeterd je concentratie en slaapkwaliteit. Daarnaast helpt Yoga Nidra tegen klachten door burn-out en depressie, een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.


PRAKTISCHE INFORMATIE


Wanneer?
zaterdag 19 november 2022

Hoe laat?
15.30 – 17.15 uur.
(uitloop 17.30 uur)

Kosten?
€40,-


Waar?
M.Y.journey; Pomonaplein 49 A

Door wie?
Yasmin Lindenburg; de Liefdesbrigade
Reiki trainer en Holistisch Psycholoog

Marijke de Vries; M.Y.journey
Yogadocent en Personal Trainer

Wij hebben een mat, deken en bolster voor je klaar liggen. Als je liever je eigen mat gebruikt mag je die natuurlijk ook mee nemen.
Tijdens de Yoga Nidra kan je lichaam sneller afkoelen dan je normaal gesproken gewend bent. Om er zeker van te zijn dat je het niet koud krijgt raden wij je aan om een extra verst/trui en dikke sokken mee te nemen.