Yoga betekent voor mij: thuiskomen bij mezelf & verbinding. 

Ik ben Pools en sinds 2002 wonend in Den Haag.
Jarenlang heb ik op een snelle en verharde manier geleefd. Presteren, hard sporten (ex-turnster), over mijn grenzen heen werken, niet echt kunnen ontspannen en me van binnen nooit echt ‘goed genoeg’ voelen.

¨ Dankbaar voor iedere ont-moeting¨

Het ontdekken (in 2004) en regelmatig beoefenen (sinds 2010) van yoga heeft vooral veel meer verzachting in mijn leven gebracht. Het heeft het me ook geleerd beter mijn eigen lichaam en geest te kennen en voornamelijk naar beide beter te luisteren.
Voor iemand die van een intens leven houdt was dit een uitdaging, maar ook een grote verademing: pas op de plaats kunnen nemen wanneer nodig, bewust leren ontspannen, begrenzing van mijn lichaam leren respecteren en de ruimte buiten mijn comfort zones verkennen zonder te forceren…En dat terwijl je tegelijkertijd je lichaam aan het trainen bent om gezond, krachtig en soepel te blijven. Voor mij de ideale combinatie. Dat is ook precies wat ik zo bijzonder vind aan yoga ; wat je in het klein op de mat oefent, kan je in het groot in je dagelijks leven toepassen. 

Afgelopen 12 jaar heb ik verschillende vormen van yoga (en persoonlijke ontwikkeling) ontdekt en beoefend. Ik ben nooit van plan geweest les te gaan geven, maar de hobby is uit de hand gelopen. De 3-jarige Hatha yoga docentenopleiding bij Osmose in Den Haag (2011-2013) zag ik meer als mijn eigen verdieping.
Opeens kwamen de les aanvragen naar me toe en ik kon niet anders dan daar ‘ja’ op zeggen. Gelukkig maar, want zo geef ik al 8 jaar met heel veel plezier les op verschillende locaties in Den Haag aan zeer gevarieerde doelgroepen & op retraites en blijf ik zelf altijd nog workshops volgen (oa. Maneesha de Gier, Kyra de Vrieze, Sarah Powers, Ramya Charlotte Norell, Ronja Sebastiaan, Anushka Hofman, Dr. Joe Dispenza).

Mijn grote liefde voor Yin Yoga bleef afgelopen jaren steeds groeien en in het voorjaar 2019 heb ik ook een verdiepende 10-daagse Teacher Training gevolgd bij Sarah Powers in Oslo. Mindfulness, meridianenleer en yoga houdingen zijn onderdeel van deze vorm van yoga. Ik heb deze opleiding vervolgd en in September 2021 een Secondary Level Training diploma behaald bij dezelfde lerares. 

Mijn andere grote passie is lichaamsgericht vrouwenwerk, waar ik regelmatig workshops in geef en volg. Daarnaast houd ik mij graag bezig met reizen, dansen, ontwikkelen, lezen, groeien & genieten van al het moois was het leven ons elke dag aanbiedt.
Mijn lessen zijn een combinatie van yogahoudingen, series, theorie, ademhalingstechnieken, meditatie- en ontspanningsoefeningen, mindfulness en verdiepende thema’s. Uitdagend, liefdevol, intuïtief, met opties voor elke leeftijd en niveau.
Je bent welkom jezelf te verwelkomen. En ik ben dankbaar voor elke nieuwe ont-moeting. ☺


Volg Kinga op Instagram